Programma Moriaan bekend

sunday%20sunrise 445583 508 508 1 Programma Moriaan bekend

De Moriaan is een nieuw podium voor het Ear Candy Festival op 28 oktober. De organisatie is erg blij dat het café zich aanbood, omdat deze vier bands eigenlijk in het recent afgebrande café Dirckx zouden optreden. Op het podium van De Moriaan treden op 28 oktober vier bands op: The Faction, Sunday Sunrise, Jambella en No Underwear. Het gratis toegankelijke cultuurfestival vindt op zondag 28 oktober plaats op 6 locaties: de Heksenketel, de 3 W’s,  De Moriaan, Het Wapen van Roosendaal, De Kring en De Sjoes.

The Faction

In September 2010 zag The Faction het levenslicht, toen singer-songwriter Erik den Tuinder enkele muzikanten bij elkaar zocht om zijn veelal akoestische werk elektrisch te gaan spelen. Samen met Sander de Bie (keys), Lennart van Dijk (basgitaar) en Fokke Rosier (drums) wer een eenheid gevormd. In Februari 2011 namen ze hun eerste demo op. Hiervan werd een track gedraaid op 3FM (All or Nothing) in het ochtendprogramma van Bert van Lent (Turbulent). In hetzelfde programma mocht The Faction ook live komen optreden. In Juni 2012 kreeg The Faction weer een uitnodiging om in hetzelfde 3FM-programma op te treden: een live-versie van Hands of Faith (opgenomen bij een radio-optreden op Weert FM) had hoge ogen gegooid.  Een maand later stond de band in de studio bij Omroep Brabant in het programma Weekend Mol van Hubert Mol. Daar werden Miss You en Forever Gone live uitgevoerd.

In muzikaal opzicht is The Faction beÏnvloed door artiesten als Bruce Springsteen, U2, Coldplay, John Mayer etc. De band onderscheidt zich van andere omdat ze, in tegenstelling tot wat populair is, maatschappelijk-kritische nummers durven te maken, en dat zonder dat prekerig te worden.

Sunday Sunrise

Bij de band Sunday Sunrise tellen alle leden evenveel mee. Allemaal zijn het gepassioneerde muzikanten. Het repertoire van de band is uitgebreid genoeg om voor iedere liefhebber wat te bieden. De band spelt covers, maar ook de eigen nummers zijn kleine kunststukjes.

Jambella

Jambella is een akoestische coverband en speelt actuele hits op gitaar en contrabas met een zangeres. De akoestische benadering in het met zorg uitgekozen repertoire van Jambella spreekt jong en oud aan. Jambella bestaat uit Jeroen van Voorst (gitaren), Annelotte Littel (zang) en Maurits Malherbe (contrabas, basgitaar). Ze werken samen met de drummer Ron de Bruijn (bekend van The Urn). De akoestische instrumenten en de stem van Annelotte geven Jambella een warm en aangenaam geluid.

No Underwear

No Underwear bestaat uit vier muzikanten uit Bergen op Zoom en Roosendaal, die samen nationaal en internationaal actief zijn in coverbands en begeleidingsbands van grote artiesten. In No Underwear, opgericht in 2011, spelen deze heren een genre waar ze zeer duidelijk een gemeenschappelijke voorliefde voor delen, maar niet zo vaak aan toe komen: jazzrock. No Underwear brengt bescheiden eerbetoon aan artiesten zoals Billy Cobham, Steve Lukather, Jeff Beck, Robben Ford, maar ook aan culthelden als McGyver en Super Mario…

Geef een reactie